Plantebaseret kost indeholder mange forskellige stoffer, som enkeltvis kan have en sundhedsfremmende effekt. Men kan vi hindre udviklingen af livsstilssygdomme, hvis vi spiser broccoli, hvidløg og gulerødder?
Det er svært at dokumentere, at livsstilsygdomme kan forebygges ved at vælge en særlig kost. Men hvad sker der, når vi undersøger effekten af flere plantestoffer samtidigt, som en cocktail? Og hvad bliver den samlede effekt?
Forskere på Roskilde Universitet har arbejdet med dette spørgsmål i flere år og har fundet, at stofferne samlet giver en større effekt end når de er alene. Men der er langt fra altid tale om synergi, hvilket Lektor Ole Vang fra Roskilde Universitet også belyser i sit foredrag.
Program for aftenen:
18.00 - 19.00: 2-retters aftensmad og netværk
19.00 - 19.30: Nyt fra Pharmadanmark ved politisk konsulent Peter Thøgersen
19.30 - 20.30: Foredrag ved lektor Ole Vang fra Roskilde Universitet
Pharmadanmark udbyder foredraget som en del af "Forskningens døgn".